Nyomtatás

Ahogy a Nagyszüleink emlékeznek

Emlékszem kiskoromban a Nagymamámnak volt egy hatalmas fiókja tele régebbnél régebbi, itt-ott megszakad, kopott borítékkal. Ezekben a papírborítékokban megannyi különböző méretű fekete-fehér, barnás-fehér vagy színes fénykép, melyek hátoldalán gondosan fel volt jegyezve a dátum, a helyszín és az alkalom, amiről épp a fotó készült.

Nem kellett hozzá különleges alkalom, összejövetel, vagy családi ünnep, hogy ezek a borítékok előkerüljenek, hogy a Nagymamám hol mosolyogva, hol megkönnyezve, hol mindkettő, elmeséljen egy történetet egy olyan korból amikor még nem is éltünk, vagy még csak gyerekcipőben jártunk. Minden tekercs előhívott fényképnek megvan a maga története és mi csillogó szemekkel hallgatjuk ezeket, még akkor is, ha ezt már nem először tesszük.

Nagyszüleinknek az előhívott fotók olyan kapaszkodók, melyekre a számukra meghökkentően felgyorsult mostani világban hatalmas szükségük van.
Ha van is okostelefonjuk, melyekre különböző üzenő alkalmazáson keresztül képeket küldhetünk neki családunkról, unokákról, az sosem lesz olyan érzés számára, mintha a fényképet a kezében fogná, nem jegyezheti fel golyóstollal a hátoldalára a dátumot, a helyszínt és az alkalmat.

A lapozó mozdulat az érintőképernyőn, vagy a kilépés, majd egy másik mappa megnyitása a digitális fotókért… - számukra ezek a mozdulatok sosem lesznek olyan közeliek, mint például bekarikázni a kedvenc műsort a rádióújságban, pihenésképpen rejtvényt fejteni, vagy elővenni egy borítékot abból a bizonyos fiókból és a fényképek lapozásával újra élni azokat a régi pillanatokat. Ahogy a régi papírboríték, úgy a memóriájuk is meg-megkopik, de ha kicsit mélyebbre nyúl benne, megtalálja azokat a szép emlékeket, melyeket öröm felidézni.

Ezért, ha összegyűlt egy szép adag fotó a család telefonjain, összegezzük és havonta előhívatjuk őket. Nem kell hozzá különleges alkalom, összejövetel, vagy családi ünnep, az előhívott fényképeknek mindig itt az idejük és megvan a helyük Nagyszüleinknél, akik olyan örömmel fogadják ezeket, mintha lelkük egy darabját kapnák meg egy szép, új borítékba foglalva.

Nem nyomtatópapírra nyomtatva... az emlékeket előhívatni kell, valódi fotópapírra, hiszen ezek az összetevők szükségesek ahhoz, hogy a nosztalgia hangulata tényleg magával ragadjon bennünket.

A Fotológusnál mindezt könnyedén, kiváló minőségben nagyon gyorsan és elérhető áron van lehetőség megrendelni. Akár telefonon, akár a számítógépen tárolod a fotókat, egyszerűen feltöltheted a honlapjukra, és, akár egy webáruházban megrendelheted a családi emlékeket valódi fotópapíron.

Fotológus - ahol az emlékek életre kelnek

Értékelés:
(0 szavazat)
Utoljára frissítve: 2021. március 23., kedd 12:18

Legfrissebbek a szerzőtől: Virág Péter