Nyomtatás

Fényképrendelés HEIF/HEIC formátumról

Ha almás telefonod van, akkor talán Te is észrevetted, hogy készüléked nem JPG, hanem HEIF/HEIC formátumban tárolja fotóidat. Ennek sok előnye van, de amíg a képszerkesztési, fotórendelési online világ a JPG kiterjesztés körül forog, addig csak a saját rendszereikben kamatoztathatják az Apple készülékek tulajdonosok e formátum előnyeit.

Az egyik leglátványosabb például, hogy a képek nézegetésekor egy mini videót (cinemagráf) látunk a fotózás pillanatairól, amelyekből kiválaszthatjuk a legjobb momentumot, mégis az egyik legnagyobb előnye, hogy a képszerkesztés (forgatás, vágás, stb.) esetén nem ment el egy újabb képet, csak magát a szerkesztés menetének leírását tárolja, így nem pazarolja az értékes tárhelyet. Az előnyök mellett persze mindig ott vannak a hátrányok is. Ahogy a bevezetőben is olvashattad: jelenleg a JPG a legáltalánosabb, legelfogadottabb kiterjesztés, ha képfeltöltésről, más eszközön történő megnyitásról, vagy fényképrendelésről van szó.

Elhoztuk a megoldást

Az online fényképrendelés egyik hazai szakértőjeként kötelességünknek éreztük, hogy megoldást találjunk erre a problémára. Ezentúl applikációnk gyorsan, észrevétlenül és a képminőséget megtartva átkonvertálja fotóidat, hogy minél egyszerűbben megrendelhesd őket.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból, használata egyszerű, a folyamatok átláthatóak. Közvetlenül az app-on keresztül is működik a fényképrendelés, de a honlapunkkal párosítva a fényképek feltöltésével további fényképes termékek - fotókönyv, fotónaptár és vászonkép - is szerkeszthetőek, rendelhetőek.

E hiánypótló megoldással az Apple készüléktulajdonosok is könnyedén hozzáférhetnek olyan szolgáltatásokhoz, melyekhez eddig különböző hátterű online konverterekre volt szükség.

Ha iPhone-od van és meg szeretnéd rendelni HEIF/HEIC formátumú fotóidat akkor nincs más tennivalód: irány az App Store és a Fotológus!

Értékelés:
(1 szavazat)
Utoljára frissítve: 2021. május 17., hétfő 11:36