Express és standard fotókidolgozás - csak a sebesség számít?

Amikor a Fotológus honlapján fényképet szeretnél rendelni első lépésként nem kell mást tenned, mint a főoldalon rákattintani a nagy piros Fényképrendelés gombra. Miután ezt megtetted, rögtön választanod kell: Expressz Fényképelőhívás, vagy Standard Fényképelőhívás. A legfontosabb jellemzőit pontokba szedve elolvashatod mikor felugrik az ablak, de nézzük meg őket részletesebben:

Express Fotókidolgozás

Ha ezt a szolgáltatásunkat választod, akkor fényképrendelésed akár 10 perc alatt elkészülhet. Ez hogyan lehetséges? Egy dedikált laborgépünk kizárólag az express fénykép rendeléseket kezeli. Amikor rákattintasz a Megrendelés megerősítése gombra a Kosár oldalon, mindenféle beavatkozás nélkül már el is indul a kidolgozás. Ez mit jelent? Azt, hogy fotóidat nem ellenőrizzük. Nem végzünk képkorrekciót, illetve a képkivágásokat sem nézzük át. Ezért nagyon-nagyon fontos, hogy figyelembe vedd az alábbi aranyszabályokat:

  • Fényképrendelő felületen a fényképeken látható sárga szaggatott kereten belülre eső rész lesz látható a fényképen. - Ezt az adott fotóra kattintva tudod mozgatni, alakítani. Ha nem nézed át e tekintetben is a fotókat megrendelés előtt és kész fényképen egy fontos részlet lemarad, akkor ezért nem tudunk reklamációt fogadni, hiszen mindent úgy készített el a laborgépünk, ahogy Tőled megkapta.
  • Az Express Fotókidolgozásnál csak a legnépszerűbb méretek választhatók fényes felülettel, ha egyedi, panoráma vagy négyzetes fotót, fotóposztert, vagy matt felületű fotókat szeretnél mindenképp a Standard Fotókidolgozás szolgáltatásunkat válaszd.
  • Nézd meg, hogy a feltöltött fényképek bal alsó sarkában milyen színű/hangulatú fejecskét látsz. Ha kékeszöld, mosolygós az emoji, rendeld meg bátran, tökéletes fénykép fog készülni belőle. Ha fejecske sárga, egyenes szájú, akkor a felbontás megfelelő, jó végeredmény fog születni, nem úgy, ha piros és szomorú az a fej. Ha ilyen látható a kép bal alsó sarkában, akkor azt a fotót érdemes lecserélni, hiszen élvezhetetlen, pixeles lesz az előhívott fotó. 

 

Tehát összefoglalva, ha az Expressz Fotókidolgozást választod megrendelésed, korrekció nélkül, automatikusan az általad végzett beállításokkal akár 10 percen belül elkészül.

  • funfact: ha kíváncsi vagy, hogy hozzávetőlegesen a Te megrendelésed körülbelül hány perc alatt készül el, kattints ide

 

Standard Fotókidolgozás

Hagyományos fényképelőhívás. 1-2 napon belül átveheted megrendelésed üzletünkben, ha házhozszállítással kérted, akkor 2-3 nap alatt meg is érkezik a megadott címre. Nagy előnye, hogy az Expressz Fotókidolgozással ellentétben itt sávos mennyiségi kedvezményt kapsz - minél nagyobb a darabszám, annál alacsonyabb a darabár. Ha ezt a szolgáltatást választod, akkor fényes és matt felülettel is kérheted fényképeidet, valamint az összes választható/beírható méretet beállíthatod. 

 

Fontos, hogy a képkivágást itt is Neked kell beállítanod - kérhetsz képkorrekciót, de ez az opció csak a fényerő, színek és denzitás esetleges feljavítását foglalja magában, képszerkesztést és a képkivágás beállítását nem. Itt is nagyon fontos, hogy figyelni kell a feltöltött képek bal alsó sarkában lévő fejecskéket, ha valamelyik képed alatt piros és szomorú arcot látsz, az a fotó nagyon alacsony felbontású, képkorrekcióval sem javítható, meg kell fontolnod, hogy valóban meg szeretnéd-e rendelni azt a képet, vagy inkább lecseréled.

  • funfact: az üzenetküldő alkalmazások, mint például a Messenger, a Whatsapp, vagy a Hangout, annak érdekében, hogy a képküldés minél gyorsabb legyen, a lehető legkisebb méretre butítja le a fotókat. Érdemes tehát, mindig az eredeti fotót megszerezni valamely fájlküldő szolgáltatáson keresztül (pl.: wetransfer.com), vagy adatfelhő (pl.: Google Drive, Dropbox) segítségével.

 

Rendeld meg digitális fotóidat online egyszerűen. Fotológus. Kezedben az emlékeid.

https://fotologus.hu/

 

Értékelés:
(0 szavazat)
Utoljára frissítve: 2021. május 26., szerda 07:49

Kapcsolódó elemek

© 2020 Fotológus Blog