Fotókönyv szerkesztés lépésről lépésre

Neked mi jut eszedbe először a fotókönyv szerkesztésről? Aprólékos, hosszadalmas feladat? Bonyolult szerkesztő programok? Fényképek nehézkes feltöltése, pláne, hogy egy csomó különböző helyen vannak?

Fordítsunk egy kicsit a dolgon és meglátod, hogy nem csak egyszerű, de élvezetes időtöltés a fotókönyv szerkesztés a Fotológus honlapján.

Az, hogy a fotókönyvbe szánt képeket a telefonodon, a számítógépeden/laptopodon, vagy a Google Fotók alkalmazásban, netán a közösségi oldalaidon tárolod igazából nem is számít, hiszen ezekből a forrásokból mind feltöltheted a fotókat, na de ne rohanjunk ennyire előre.

Miért választják olyan sokat a Fotológus Prémium Fotókönyvet az olcsóbb, nyomdatechnológiával készült fotókönyvek helyett? Nos, az igazság a minőségi anyaghasználat, a kézművesség igénye, valamint az időtállóság határmezsgyéjén helyezkedik el. Ha kíváncsi vagy a részletekre, olvasd el összehasonlító cikkünket.

A “miért” után térjünk rá a “hogyan”-ra: Mi kell ahhoz, hogy a Fotológusnál rendeljünk fotókönyvet? Milyen lehetőségek vannak a szerkesztés során, mennyi idő alatt szerkeszthető meg, illetve a megrendelés után mennyi idő alatt készíti el nekünk azt a Fotológus ügyeskezű csapata? A következő néhány perces bekezdésben igyekszünk kifejteni ezekre a kérdésekre a válaszokat.

Ahhoz, hogy a Fotológusnál fotókönyv rendelést adj le, nem kell más, mint egy számítógép/laptop, a külső winchester, vagy pendrive, ha azon (is) tárolsz képeket, valamint internet (lehetőleg Chrome, vagy Mozilla böngészőt használva). A fotókönyvet szerkesztő program letöltése nélkül, közvetlenül a Fotológus honlapján szerkesztheted meg játszi könnyedséggel - ez azért is előnyös, mert az engedélyek megadásával a képfeltöltő felületen párosíthatod honlapunkat Facebook, Instagram vagy Google Képek fiókjaiddal, hogy onnan is áttölthess fényképeket.

Nézzük részletesebben a képfeltöltési lehetőségeket:
Miután megnyitottad a szerkesztő felületet, a képernyő bal felső részen találsz egy sárga gombot “Fényképek hozzáadása” felirattal. Ha erre rákattintasz, a felugró ablakban kiválaszthatod, hogy honnan szeretnéd feltölteni képeidet. Ahogy azt már korábban is említettük, lehetőséged van számítógépről/laptopról, ha korábban regisztráltként már rendeltél nálunk, akkor megnyithatod a Fotológus Galériád, ahol korábbi projektjeid fotóit találod. Ha fényképeidet közösségi oldalaidról, vagy a Google Képek alkalmazásból szeretnéd feltölteni, akkor ezeket is itt teheted meg.

Ám van itt valami, ami ebben cikkben eddig nem kapott kielégítő magyarázatot: Telefonom képei
Na álljunk meg egy szóra! Hogyan lehetséges a telefonodon tárolt fotókat az interneten lévő szerkesztő felületre feltölteni? Sőt mindezt kábeles csatlakoztatás nélkül?
A válasz és a megoldás egyszerű: a Fotológus Applikációval. Ha rákattintasz a Telefonom képei lehetőségre, és a 3 egyszerű lépéssel már párosítod eszközödet honlapunkkal, a kijelölt képeket egy koppintással feltöltheted honlapunkra.
Miután feltöltötted fotókat - ezeket a szerkesztő felület bal oldalán lévő “tálcán” találod - kiválaszthatod a könyv méretét, borítójának anyagát és a virtuális könyv feletti nyilak segítségével a fényképablak(ok) elhelyezkedését, méretét, alakját. Lapozzunk… Mármint szó szerint: a virtuális fotókönyv melletti sárga nyilat használva eléd tárul a fotókönyv első oldalpárja - a navigációhoz a könyv alatti oldalpár számokra is kattinthatsz.

Képelrendezés, háttérválasztás, képszerkesztés
Ahhoz, hogy Prémium Fotókönyved minél egyedibb legyen rengeteg képelrendezési minta közül választhatsz. Ha feltöltött képek tálcája fölött rákattintasz az Elrendezés fülre, kiválaszthatod, hogy az adott oldalpáron milyen elrendezésben legyenek a képek.

Fontos technikai részlet, hogy a kiválasztott képelrendezési mintát Te magad is formázhatod vízszintes, illetve függőleges tükrözéssel, illetve képhely hozzáadással. Ezek ikonjait a fotókönyv fölött sárga színnel találod meg.

Miután kiválasztottad a megfelelő elrendezést, a tálcáról az egér bal gombjának nyomva tartásával húzd be a képeket a képhelyekre. Nem fér ki? Pont levágódik egy fontos részlet? Miután behúztad a fotót, kattints rá és a felugró képszerkesztő ablakban az egér segítségével mozgathatod és módosíthatod a kivágást. Ugyanitt a kép színeit is beállíthatod.

Ha olyan elrendezést választottál, ahol látszik a lap háttere és ezt meg szeretnéd változtatni, akkor erre, az Elrendezés fül mellett található Hátterek-re kattintva van lehetőséged. Itt különböző témákat közül választhatsz. Ne feledd, ha mindegyik lapra ugyanazt a hátteret szeretnéd tenni, akkor ezt egy kattintással megteheted a háttér típus választó alatti ikonnal.

Miután megszerkesztetted a fotókönyvet lehetőséged van egyben az egészet áttekinteni. Keresd meg a lap tetején a sárga szem ikont. Miután rákattintottál a felugró ablakban megtekintheted az összes oldalt, sőt az egér bal gombját nyomva tartva felcserélheted a lapok sorrendjét, de az ikonok segítségével törölhetsz és hozzá is adhatsz további lapokat.

Így leírva meglehet kicsit soknak tűnik, de ha megvannak a fotók és megvan a fejedben a koncepció, maga a szerkesztés nem sok idő, átlagosan kevesebb, mint fél óra.

Miután kosárba tetted és megrendelted a Prémium Fotókönyvet, csapatunk átvételi módtól függően 3-6 nap alatt elkészíti és eljuttatja hozzád, vagy üzletünkbe azt.

Hogy mindezt vizuálisan is el tudd képzelni, tekintsd meg az alábbi videót:

Ilyen egyszerű a Fotókönyv szerkesztés és rendelés saját fotóidból a Fotológusnál.

Értékelés:
(0 szavazat)
Utoljára frissítve: 2021. március 23., kedd 12:42
© 2020 Fotológus Blog