3+1 trükk a tökéletes baba igazolványkép készítéshez otthon

Gyakran előfordul, hogy éppen megszületett a csöppség, de máris igazolványképre van szüksége útlevél, vízum vagy más okmány kiállításához. Igen ám, de az egészen pici babák, nem hogy ülni nem tudnak, de a figyelmük sem fejlődött még ki annyira, hogy egy fényképezőgépre tudjanak fókuszálni.

Az alapvető követelmények a legtöbb hivatalos okiraton szereplő igazolványképeket illetően az egyenletes fehér háttér, a kamerába egyenesen néző tisztán látható szemek, árnyékmentesség, és az arcvonal zavartalansága. Valljuk be, nekünk felnőtteknek ezeknek igazán könnyű megfelelni, ám a csecsemőknek annál kevésbé, éppen ezért most hoztunk 3+1 trükköt, amiket ha betartasz, a hivatalok által elfogadható igazolványképet készíthetsz újszülött gyermekedről.

1. A tökéletes időzítés

Nincs mese, ebben a korban szinte minden óra és perc be van osztva. Az evés-alvás-fürdés háromszögében meg kell találni azt az időpontot, amikor a pici már nem éhes, és még nem álmos, vagy már felébredt, de az éhségének még nem adott hangot. Ebben a nyugodt, de éber állapotban készítsük a fotót.

2. Az otthoni “stúdió”

Induljunk ki abból, hogy a Pici még nem tud ülni, a fejét nem tudja megtartani, így egyértelmű, hogy a fotót hanyatt fektetett pózban szükséges elkészíteni. A legjobb választás a fekhelynek talán az ágy lehet, hiszen kényelmesen fölé tudsz hajolni, és még a telefonod kijelzőjét is látod, nem úgy, mint ha egy pelenkázóasztalon készülne a fotó. Lehetőleg egy ablakhoz közel, ahonnan elegendő természetes fény jut be a lakásba, terítsük le egy minta nélküli, hófehér lepedővel. A mesterséges fényt próbáljuk mellőzni, hiszen az olyan árnykékokhoz és színekhez vezethet, amelyek miatt nem fogadhatják el a hatóságok az elkészült képet. Fektessük le a Babát, és hagyjuk, hogy megszokja az új szituációt.

3. A figyelem felkeltése és megtartása

Az egyik legfontosabb a nyugodt hangulat megteremtése és annak megtartása. A fotót tökéletesen szemből készítsük. Fekvő pozícióban természetesen ez azt jelenti, hogy a telefonunkat a Pici feje fölött kell tartanunk, körülbelül 1 méterrel, méghozzá úgy, hogy a telefonunk kamerája egy vonalban legyen a Baba orrával. Szuper trükk, ha a mobilunkhoz hozzáfogunk egy csörgőt, hiszen a színek helyett ilyenkor még inkább a hangokra és a mozgásra figyelnek. Résen kell lennünk, el kell kapni azt a pillanatot, amikor egyenesen a kamerába néz, és még a szája is csukva van, hiszen ez is követelménye az elfogadható igazolványképeknek. A legjobb, ha telefonunkat sorozatfelvételre állítjuk, így jelentősen megnő az esélye annak, hogy a követelményeknek megfelelő fotók születnek.

+1. Igazolványkép rendelés online

Miután megszületett a tökéletes fénykép, nincs más hátra, mint megrendelni az igazolványképet. Ehhez mindössze csak annyit szükséges tenni, hogy ellátogatsz a honlapunk igazolványkép rendelő felületére(link), feltöltöd a fotót és már is viszont láthatod a négy másolatot a sablonban. Ezután már csak kosárba kell tenned, mintha egy webáruházban vásárolnál - beállíthatod, hogy személyes átvételt, vagy futáros kiszállítást kérsz, és mi már készítjük is. Kisvártatva kezedben is tarthatod a sztenderd méretű 4 db másolatból álló igazolványképeket.

Újszülöttek számára üzletünkben nincs kialakított fekhely, hogy mi tudjuk elkészíteni a fotót, ezért ajánljuk az otthoni fotózást.

Értékelés:
(1 szavazat)
© 2020 Fotológus Blog