CSR

A biztonságos játékért - Beszámoló

Máltai Játszótér Máltai Játszótér

Köszönjük, hogy segítségeddel segíthettük! Mi, a Fotológusnál nagyon fontosnak tartjuk, hogy segítsünk azoknak, akiknek a legnagyobb szüksége van rá, mosolyt csaljuk a gyermekek arcára, ahogy most is történt Miskolcon, az új homokozó átadása után. Elhoztuk Csete Erzsébet - a Magyar Máltai Szeretszolgálat Forrásközpont munkatársának beszámolóját. 

„A biztonságos játékért”
Beszámoló


Az Fotológus Kft. meghirdette a www.fotologus.hu webáruházában „A biztonságos játékért” elnevezésű Kerekítsd fel! programot, melynek keretében a webáruház vásárlói 2020.08.15 és 2021.04.30. között annak érdekében élhettek a vásárlásaik végösszegeinek felkerekítésével, hogy az így keletkezett többletbevételből a Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci játszóterén felújíthassák a homokozót.
A gyűjtési időszak végére, a webáruház vásárlójának jóvoltából 529 189 Ft gyűlt össze, amit a Fotológus Kft. 2021.06.02 - án tovább utalt az MMSZE számlájára.

Miskolcon 2001-ben nyitotta meg kapuit a Máltai Játszótér. A nyári időszakban akár ezer gyermek is megfordul itt egy nap, hogy hasznosan töltse el az idejét. A játszótéren minden korosztály számára található az életkorának megfelelő játék, a játszóházban rossz idő esetén is zajlanak a programok. A kisgyerekes családoknak pelenkázó és mosdó áll rendelkezésére, a szülőket közösségi programok várják. A máltai játszótér nem csupán a játék tere. A gyerekekkel és a családokkal szociális szakemberek is foglalkoznak, amennyiben arra szükség van, segítik őket adományokkal, tanácsadásokkal, beszélgetésekkel.
A homokozó a legkreatívabb helyszíne a játszótérnek. A homokban lehet a legszabadabban alkotni. Amíg elkészíti a gyerek a fagyit vagy a süteményt és feldíszíti azokat, az érzelmi fejlődése is jól halad. Bíztató, ha akár órákig tesz-vesz, alkot a homokban, ez a képessége az iskolában is csak előnyére válik majd. Lehetőség van ismerkedni az anyagok tulajdonságaival, a formákkal és természetesen az együtt játszást, illetve az egymás mellett játszást is gyakorolhatják a gyerekek.
Ebben az évben ünnepli a Miskolci Máltai Játszótér a 20. születésnapját és bizony a hosszú idejű folyamatos használat nem múlt el nyomtalanul. Szükségessé vált a homok frissítése, valamint az azt körülvevő 200 db, betonba ágyazott fa cölöp cseréje is, melyek már elkorhadtak, széttöredeztek.

A Kerekítsd fel akciónak köszönhetően a tervezett felújítást sikerült még a nyári szünet előtt elvégezni, minden idejáró gyerek nagy örömére.

Minden idejáró gyermek, szülő és nagyszülő nevében hálásan köszönjük a „Kerekítsd fel!” - program támogatóinak és segítőinek, hogy lehetővé tették ezt a beruházást!

 

Magyar Máltai Szeretetszolgálat nevében
 Csete Erzsébet

Értékelés:
(0 szavazat)
Utoljára frissítve: 2023. október 16., hétfő 17:37
© 2020 Fotológus Blog