CSR

A fejlődés játékai - Köszönjük, hogy Te is felkerekítetted!

2022. nyarán fejeződött be a Fejlődés játékai címet viselő Kerekítsd fel! programunk, melyre nem kevesebb, mint 541 195 Ft-ot gyűjtek össze online vásárlóink. Ajánljuk figyelmedbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat beszámolóját:

A Kerekítsd fel! program keretein belül 2021.11.01-2022.08.31 között a Fotólogus Kft.online vásárlói annak érdekében élhettek a vásárlásaik végösszegeinek felkerekítésével, hogy
az így keletkezett többletbevételből a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Nagykanizsán üzemeltetett családi napközi szabadtéri játékparkját korszerűsítése.

A gyűjtési időszak végére, a webáruház vásárlóinak jóvoltából összesen 541 195 Ft gyűlt össze, amit a Fotológus Kft. tovább utalt az MMSZ számlájára.

A Bóbita Családi Napközi 2008-ban kezdte meg működését a férőhelyhiány enyhítésére, majd 2011-ben a – megnövekedett igények miatt – újabb napközivel, a Mazsola Családi Napközivel bővült. A két intézménybe nemcsak a településen élő családok gyermekei járnak, a környező falvakból is érkeznek 20 hónapos és 5 évek kor közötti gyerekek.
Csoportonként 7-7 gyermekkel foglalkoznak a szakemberek, a családi mintának leginkább megfelelő keretek között, kötetlenebb időbeosztással,
személyre szabott fejlesztéssel és gondozással, ami fejlődésüknek a leginkább megfelel. A kicsik nevelésének legfontosabb eszköze a játék és annak minden formája.
A játszva tanulás a leghatékonyabb módszer, hogy fejlődve okosodjanak és közben jól is érezzék magukat.
Zöldövezetben lévő épületben, tágas, pavilonnal ellátott udvarral, rendezett, szép környezetben fogadjuk a gyerekeket. Az udvart a bölcsőde megnyitása óta nem tudtuk felújítani. A játékok elavultak, EU-s szabványnak nem feleltek már meg.


2023 nyarán saját erőforrásból megtörtént az udvar rendezése, térkövezése, a régi balesetveszélyes pavilon helyett épült egy új esőbeálló. Ezt követően megkezdődhetett az udvari játékok beszerzése, amit a fotologus.hu-n leadott felkerekítésekből sikerült megvalósítani. Egy hernyó bújócska, egy vár-mászóka, és 9 db frédi-béni típusú „járgány” kerülhetett az intézmény udvarára. A kisgyermekek nagyon élvezik az új játékokat, színesedett az udvarunk és nem utolsó sorban nagy szerepe van mozgásuk fejlődésében is.


Hálásan köszönjük a picik nevében is a Fotológus Kft-nek és minden vásárlónak, akik segítségével a játékok megvétele megvalósulhatott.

 

Értékelés:
(0 szavazat)
Utoljára frissítve: 2023. november 21., kedd 15:51
© 2020 Fotológus Blog