A pendrive a múlté, rendelj online

Régen mi sem volt természetesebb, mint hogy az előhívatni kívánt fotókat egy mappába válogattuk, átmásoltuk, egy külön erre az alkamra vásárolt pendrive-ra, majd ellátogattunk egy fotólaborba, ahol vagy egy kioszkba bedugva, vagy az eladónak átadva adtuk le rendelésünket. Nos. Ez a folyamat már a múlté.

 Ahogy a technika folyamatos fejlődésével eltűntek a floppy-k, CD-k és DVD-k, ahogy az internet körbelengi életünk legtöbb aspektusát, és felhőkben is tárolhatjuk adatainkat, úgy tűnnek el szépen lassan a pendrive-ok is és már csak a nagy testvérének mondható, sokkal nagyobb tárhellyel rendelkező külső merevlemezeket használjuk, de már korántsem arra a célra, melyre a pendrive-okat.

Az online tér alapjaiban változtatja meg életünket, ahogy réges-rég az első telefonok megjelenésekor az emberi kommunikációs szokásokat. Már egyre kevesebbet járunk postára, telefonos alkalmazásokon keresztül rendezzük számláinkat, parkolási díjakat, rendelünk ételt, taxit, vásárolunk bérletet, autópálya matricát és még sorolhatnánk.

A bevezetőben említett fényképrendelési szokásaink is átalakulóban vannak, vagy szinte már teljesen át is alakultak. Mi a Fotológusnál kifejezetten a technikai újításokra fókuszálunk: kihasználva az internet és telefonos applikációk adta lehetőségeket, elengedtük a rendelés leadási mechanizmusból a pendrive-okat, és minden más külső adathordozót. Célunk az, hogy a lehető legrövidebb útvonalon és a legkényelmesebben tudják ügyfeleink megrendelni az előhívatni kívánt fotókat. Mind a honlapunk, mind a Fotológus app ezt a célt szolgálja.

Otthon, nyugodt körülmények között, sokkal kényelmesebb és egyszerűbb megrendelni a számítógépen/laptopon tárolt fényképeket, ráadásul a földrajzi akadályok is egy csapásra megszűntek. A telefonnal készített fotók esetében - valljuk be, egyre kevésbé fotózunk fényképezőgéppel - pedig már nem kell bajlódni azzal, hogy az adatkábellel átmásolgassuk a számítógépre őket, hogy aztán pendrive-ra áthúzva adjuk le személyesen fényképrendelésünket.

A Fotológus app egyszerűen kezelhető. A fényképrendelést néhány koppintással leadhatjuk, és akár 10 percen belül átvehetjük a Fotológus üzletében. Ha telefonon tárolt fotókat mégis az asztali gépen szeretnénk megrendelni, akkor sincs szükség az adatkábelre: egy QR kód segítségével egyszerűen párosíthatjuk a két eszközt, így varázsütésre a telefonon kiválasztott fotók már meg is jelentek a monitoron. Se kábel, se pendrive, a “vezetéknélküliségben” hiszünk.

Ha mégis a személyes fényképrendelés leadás mellett döntesz, ne feledd, hogy üzletünkben a pendrive-os lehetőség megszűnt, így a megrendelni kívánt fotók mindenképpen legyenek elérhetők a telefonodon. Tudjuk jól, hogy nem mindenki ért teljességgel az okostelefonokhoz, természetesen kollégáink készséggel és türelemmel segítenek megrendelni a mobilodon fényképeidet.

Rendeld meg fényképeid otthonod kényelmében.

Értékelés:
(1 szavazat)
Utoljára frissítve: 2023. október 19., csütörtök 13:33
© 2020 Fotológus Blog