Pro

Canvából a Fotológusra

Útmutató azon haladó felhasználóink részére, akik otthonosan mozognak mind a mi honlapunkon, mind a Canva felületén, hogy az ott elkészített munkáikat úgy tölthessék fel honlapunkra, hogy az a lehető legjobb minőségben készülhessen el.

Néhány szóban a Canváról: A Canva egy olyan szabadon használható kreatív tartalom, képszerkesztő és grafikai honlap, melyet elsősorban olyan vállalkozásoknak fejlesztettek ki, akik grafikus bevonása nélkül szeretnének ízléses, modern, kreatív tartalommal ellátni webes megjelenéseiket. Népszerűsége töretlen, sőt már azok is előszeretettel aknázzák ki a benne rejlő lehetőségeket, akik saját felhasználásra szeretnének izgalmas grafikákat készíteni esküvői meghívó, Facebook fotó, naptár vagy épp fotókönyv lapjainak formájában. 

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a hazai felhasználók is szívesen használják a platformot, hiszen magyar nyelven is elérhető a weboldal. 

A Canva által nyújtott grafikai lehetőségek tárháza saját fotóink szerkesztésének esetében is hatalmas. Fényképeinket manipulálhatjuk, különböző filterekkel láthatjuk el, sőt montázsokat is létrehozhatunk, ha több fotónkat egy fotókönyv oldalpárjain szeretnénk látni, emellett olyan grafikai elemekkel is játszhatunk többek között, mint a szövegbuborék, felirat hozzáadás és még sorolhatnánk. 

Ahhoz, hogy a megszerkesztett fotókönyv oldalpárokat felhasználhasd, a legnagyobb figyelmet a méretezésre szükséges fordítani. Fontos tudni, hogy oldalpárokról van szó, tehát vagy 20x40 cm-es, vagy 27x54 cm-es méret szükséges beállítani egy új Canva projekt létrehozásakor. A kép széleihez közel viszont nem ajánlott fontos motívumokat, elemeket tenni, hiszen a gyártási folyamatok alatt a képszélekből néhány milliméter levágódik.

Miután megszerkesztésre került az összes oldalpár, oda kell figyelni a tökéletes letöltési beállításokra. Talán megtévesztő lehet, hogy a letöltéshez először a Megosztásra kell kattintani a jobb felső sarokban, és a felkínált lehetőségek közül kiválasztani a Letöltés opciót. A legtöbb esetben a Canva által ajánlott png kiterjesztés van alapértelmezetten beállítva formátumként, ezt a mi rendszerünkkel való maximális kompatibilitás érdekében át szükséges állítani jpg formátumra, majd a “Méret” és a “Minőség” csúszkát húzzuk fel maximumra. Csak e beállítások után kattintsunk a Letöltés gombra. 

Ezek után nincs is más dolgunk, mint, megnyitni a Fotológus Fotókönyv szerkesztőfelületét honlapunkon, és az alapértelmezett képelrendezés megtartásával behúzni az képhelyekre a korábban feltöltött, Canvában szerkesztett munkáinkat.


Álmodd meg, szerkeszd meg, rendeld meg a számodra tökéletes Fotológus Fotókönyvet.

Értékelés:
(1 szavazat)
Utoljára frissítve: 2023. március 27., hétfő 12:04
© 2020 Fotológus Blog